Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затримані організатори теракту у Харкові

Затримані організатори теракту у Харкові

В результаті спільних антитерористичних заходів СБУ та МВС затримали злочинців, причетних до теракту в Харкові 22 лютого, коли загинуло четверо громадян. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. За його словами, сьогодні в результаті спецоперації, проведеної в місті Харкові, було затримано ще п'ятьох учасників терористичного угрупування. «У них вилучили зброю та боєприпаси, зокрема пластид, детонатори до вибухівки та гранати», - сказав Олександр Турчинов. Він додав, що серед затриманих є «як організатор злочину, так і безпосередні виконавці теракту».

Крім того, ще двоє злочинців, пов'язаних з цим угрупуванням, були затримані працівниками МВС у Маріуполі, де ними готувався теракт. Під час затримання у них вилучили 10 кілограмів тротилу.

Нагадаємо, за інформацією СБУ деякі з терористів проходили підготовку на території Російської Федерації та координували свої дії безпосередньо з російсько-терористичним угрупуванням «ДНР».