Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За минулий рік медики області більше 70 тис. разів робили анестезію

За минулий рік медики області більше 70 тис. разів робили анестезію

На базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» 25 лютого відбувся День лікаря-анестезіолога. Своїм досвідом з присутніми лікарями ділилися головний позаштатний спеціаліст з анестезіології Департаменту охорони здоров’я ХОДА Вікторія Остапенко, головний позаштатний спеціаліст з дитячої анестезіології Департаменту Маріне Георгіянц та головний позаштатний спеціаліст з токсикології Департаменту Костянтин Лобойко. Як розповіла Вікторія Остапенко, анестезіологічна служба області представлена 64 підрозділами, у яких розгорнуто 373 ліжка. За минулий рік під час проведення хірургічних втручань зробили 70 393 анестезій, профільні спеціалісти пролікували 35 544 хворих, у тому числі 2570 із серцево-судинною патологією. 

В свою чергу Маріне Георгіянц відмітила, що в 2014 році загальну анестезію при хірургічних втручаннях провели 14 408 дітям. Педіатричні реанімаційно-консультативні бригади виїжджали до дітей 226 раз, а неонатологічні реанімаційні бригади відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Обласної дитячої клінічної лікарні – 537 раз. Також у педіатричних відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії пролікували в минулому році 3167 дітей, у неонатологічних відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії - 1687 дітей.

Костянтин Лобойко представив статистику і свого відділення. Так, на профільних ліжках токсикологічної служби всього пролікували 1765 хворих. З них найбільше постраждали через токсичну дію алкоголю – 670, через отруєння лікарськими засобами – 447.