Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

4 тисячі нелегальних працівників виявила фіскальна служба в січні

4 тисячі нелегальних працівників виявила фіскальна служба в січні

Протягом першого місяця 2015 року фахівці ДФС виявили понад 4 тис. найманих осіб, які працювали без укладання трудових угод з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету 0,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та близько 1,2 млн. грн. єдиного внеску. За цей період до державної реєстрації залучено понад 2 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. Бюджет додатково отримав близько 0,5 млн. грн. податків.

Крім того, завдяки спільним заходам ДФС та органів місцевої влади понад 1,4 тис. суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати заробітної плати своїм працівникам, в результаті чого бюджет отримав додатково понад 1,6 млн. грн.

Загалом з початку 2015 року під час перевірки суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства виявлено в 70 відс. від загальної кількості перевірених роботодавців. До сплати до бюджету донараховано близько 17 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб з урахуванням штрафних санкцій.