Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив проблеми переселенців з харківськими волонтерами

Вадим Глушко обговорив проблеми переселенців з харківськими волонтерами

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 24 грудня зустрівся з ініціативною групою волонтерської організації «Станція Харків» Євгенією Левенштейн, Оленою Гончаровою та Анастасією Бондаренко. У волонтерів було багато питань до керівників Департаменту охорони здоров'я ХОДА, Департаменту соціального захисту ХОДА та Служби у справах дітей, які також були присутні на зустрічі. Волонтери говорили про складнощі у відновленні документів, у реєстрації дітей, як тимчасово переміщених осіб, у разі якщо із зони АТО їх вивезли родичі, про медичне забезпечення переселенців. Також піднімалося питання про брак місць для поселення людей, що приїжджають із зони АТО. 

Керівник Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв нагадав, що Харківська область на сьогодні є транзитною, і вже не може приймати ту велику кількість переселенців, які прибувають із зони АТО. «Наше завдання прийняти людей, погодувати, надати першу допомогу і направити вглиб країни на проживання», - уточнив Олександр Волобуєв.

Волонтери згодні з доводами керівника Регіонального штабу, але просять допомогти у впровадженні державної програми допомоги переселенцям і споруд женю для них нового житла.

«Ми кілька разів на тиждень зустрічаємося з представниками Міжнародних організацій, вони обіцяють допомогти. Що стосується державних програм, то ми двома руками «за», і вже зараз пишемо багато різних листів, спілкуємося з міністерствами. Ми присвячуємо цьому весь свій час в надії на те, що гроші прийдуть», - повідомив Вадим Глушко.

Також директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан підкреслив, що з початку травня минулого року з бюджету області на надання медичної допомоги переселенцям витрачено 42, 5 млн. грн., з них цього року вже 10 млн. грн. І ці кошти державою не компенсовані. Більш того, додаткових ресурсів на компенсацію і цього року держава не заклала.