Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У лікарнях Харкова знаходиться дев'ять осіб, постраждалих від вибуху біля Палацу спорту. Їх стан оцінюється як стабільний

У лікарнях Харкова знаходиться дев'ять осіб, постраждалих від вибуху біля Палацу спорту. Їх стан оцінюється як стабільний

У медичних установах Харкова станом на 12.00 24 лютого перебувають 9 осіб, постраждалих від вибуху під час мирної ходи біля Палацу спорту. Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, постраждалі проходять стаціонарне лікування у лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова, багатопрофільних лікарнях №17, №25 та Обласній дитячій лікарні, де їм надається необхідна медична допомога. За словами Олександра Галацана, стан пацієнтів оцінюється як стабільний, їх життю нічого не загрожує. Можливо, у найближчі день-два двох чоловік вже випишуть.

«Але ми поки не поспішаємо виписувати всіх постраждалих. У пацієнтів - пошкодження як м'яких тканин, так і глибокі травми опорно-рухового апарату. Деякі з осколків проникли до кісткової тканини. У цій ситуації, не завдаючи додаткового травмування пацієнтам, прийнято рішення продовжувати їх лікування до зменшення больових і запальних явищ, пов'язаних з пораненнями. І потім спокійно, в плановому порядку по кожному пацієнту лікарі будуть визначатися потрібно чи не потрібно видаляти ці осколки. У хірургічній практиці буває, що осколки не видаляються. Все залежить від ризиків і від наслідків для пацієнтів», - зазначив Олександр Галацан.

Нагадаємо, сьогодні, 24 лютого, о 5:00 у лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова помер 18-річний юнак, який постраждав під час вибуху біля Палацу Спорту. Директор департаменту охорони здоров'я нагадав, що хлопець був доставлений в лікарню в критичному стані, у нього були численні розриви внутрішніх органів. Лікарі боролися за його життя, але врятувати хлопця не вдалося. Вчора, 23 лютого, близько 13.00 у лікарні швидкої та невідкладної допомоги помер, не виходячи з коми, 15-річний підліток, який також постраждав під час вибуху біля Палацу спорту.