Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всім 11 постраждалим біля Папацу спорта зараз надається екстрена медична допомога. Вибух у Харкові кваліфіковано як теракт

Всім 11 постраждалим біля Папацу спорта зараз надається екстрена медична допомога. Вибух у Харкові кваліфіковано як теракт

За інформацією директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександра Галацана, всі 11 постраждалих під час мирної ходи біля Палацу спорту надійшли в стаціонари лікувальних закладів м.Харкова: лікарню швидкої невідкладної медичної допомоги ім. професора А.І. Мещанінова, багатопрофільні лікарні №17 і №25, Обласний клінічний центр урології та нефрології імені В.І. Шаповала. «Всі постраждалі мають осколкові поранення від вибуху гранати. Серед них троє важкопоранених. Всім зараз надається екстрена медична допомога. Вони знаходяться в операційних», - сказав Олександр Галацан.

У результаті теракту загинули двоє людей - співробітник правоохоронних органів і активіст «Євромайдану» Ігор Толмачов. Серед поранених – 4 працівника міліції.

За повідомленням прокуратури області, вибуховий пристрій здетонував на пр. Маршала Жукова близько 13.10.  На даний час триває огляд місця події, який проводять 3 оперативно-слідчі групи, вибухотехніки, кінологи та інші експерти.

Досудове розслідування проводитиме СУ УСБУ в області. Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей).

Довідка. Сьогодні, 22 лютого, біля Палацу спорту проходив Мітинг Гідності, присвячений пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО. Після того, як колона активістів Євромайдану рушила від Палацу спорту в бік Московського проспекту, стався вибух.