Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2015 році ми посилимо співпрацю з Францією, і це буде великим плюсом для Харківської області. Ігор Райнін

У 2015 році ми посилимо співпрацю з Францією, і це буде великим плюсом для Харківської області. Ігор Райнін

Сьогодні, 20 лютого, голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Під час зустрічі обговорювалися питання стабільності політичної і соціально-економічної ситуації в області та перспективи подальшого розвитку відносин з Францією.

Ігор Райнін зазначив, що незважаючи на нинішню ситуацію в Україні, в регіоні зберігається мир і стабільність, а з економічного розвитку Харківська область входить у першу десятку серед регіонів України.

«У 2014 році вперше за 15 років сальдо зовнішньої торгівлі Харківщини було позитивним. Експорт до країн ЄС зріс на 15-20%, і в цьому зв'язку нам хотілося б поліпшити, активізувати співпрацю з Французькою Республікою. Якщо зовнішньо-торговельний оборот всієї Харківської області в минулому році склав 3,7 млрд. доларів США, то частка обороту з французькою республікою склала всього 300 тисяч доларів. Я бачу величезний потенціал у наших відносинах. Думаю, що в 2015 році ми посилимо співпрацю з Францією. Це буде великий позитивний плюс і для Франції, і для Харківської області, і для України», - сказав Ігор Райнін.

Французька сторона також підтвердила свій намір розвивати співпрацю з нашим регіоном. «На території України працює 180 наших підприємств, жодне з них не покинуло за цей час вашу країну. Більше того, ми зробимо все, щоб збільшити це число. Зовсім недавно було відкрито нове фармпідприємство, що підтверджує інтерес з боку французьких інвесторів. Ми тут для того, щоб розширити ділові контакти у Харківській області», - підкреслив Посол Франції.

Пан Ален Ремі також повідомив про те, що посольством прийнято рішення про відкриття у Харкові почесного консульства Франції. А також запросив голову облдержадміністрації 28 квітня на відкриття оновленої мережі «Альянс Франсез».