Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Служба безпеки затримала групу злодіїв, які за вказівкою бойовиків "ДНР" готували теракти на Харківщині

Служба безпеки затримала групу злодіїв, які за вказівкою бойовиків "ДНР" готували теракти на Харківщині

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області викрила та затримала групу осіб, які планували вчинення диверсій та терористичних актів на території регіону. Встановлено, що 25-річний громадянин Росії організував у Куп’янську Харківської області злочинну групу з числа представників місцевого криміналітету. Росіянин підтримував зв'язок з терористами т.зв. «ДНР», за вказівкою яких група вербувала серед «кримінальників» найманців для незаконних воєнізованих формувань, придбала значну кількість зброї для вчинення диверсій та терактів на об’єктах транспорту і промисловості, про які збирала детальну інформацію.

Кошти для придбання засобів ураження група «заробляла» у звичний для себе спосіб - крадіжками особистих речей громадян з транспортних засобів. Автомобілі зловмисники відкривали за допомогою так званих "кодграбберів" - спеціальних технічних засобів, призначених для зчитування кодів автомобільної сигналізації. Заборонені пристрої організатор групи придбав на території РФ та незаконно перемістив на територію України.

Співробітники СБУ у результаті спецоперації затримали організатора групи та двох мешканців Куп’янська. Під час обшуку у тимчасовому помешканні росіянина вилучено гранатомети РПГ-22 та РПГ-26, автомати Калашникова, пістолет Макарова з глушником, велику кількість набоїв, гранати Ф-1, РГД-5, прапори та емблеми т.зв. "республік", кастети.

Крім цього, у зловмисників вилучено речові докази скоєння численних крадіжок: реєстраційні документи на чужі автомобілі, особисті документи власників, планшети, ноутбуки, а також спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.