Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін відвідав родину Героя України - Євгена Котляра

Ігор Райнін відвідав родину Героя України - Євгена Котляра

Сьогодні, 17 лютого, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся з родиною Героя України - Євгена Котляра, який загинув у Києві під час Революції гідності. Рятуючи поранених на вул. Університетській, він був убитий пострілом снайпера в шию. Йому було 33 роки. Батько Євгена Микола Іванович і сестра Надя рішення Жені підтримують та знають - інакше він вчинити не міг. Батько своїм сином пишається і єдине про що попросив, щоб у Харкові була увічнена пам'ять трьох харків'ян - Героїв Небесної Сотні.

«Хлопці, які загинули, повинні зверху побачити заради чого вони загинули. Ми не змогли відразу зробити все для увічнення їх пам'яті. Але я впевнений, що ми цю ситуацію виправимо. Для мене, як для людини, яка була там, у Києві на Майдані, це дуже важливо. Ми обов'язково встановимо в Харкові пам'ятний знак загиблим, пораненим і всім учасникам Революції гідності», - сказав Ігор Райнін.

Він подякував Миколі Івановичу за сина і попросив без сорому звертатися з усіх виникаючих проблемних питань.

«Прохання - не соромтеся. Звертайтеся з будь-яких питань, що виникатимуть. Від дрібниць до серйозних питань. А що стосується політичної ситуації в Харкові, то я докладу всіх зусиль, щоб змінити її в правильному патріотичному руслі, на користь народу України», - зазначив Ігор Райнін.

«Для мене зараз найголовніше, щоб у Харкові була увічнена пам'ять цих хлопців. Зараз знімається фільм до річниці Революції. Хотілося б, щоб він пройшов хоча б на екранах Харкова. Я твердо впевнений, що син віддав своє життя недаремно. Незважаючи на війну, Україна зараз зовсім інша, вже не та, що була. Великою мірою завдяки Небесній Сотні, бо Майдан був за крок від розгрому», - сказав батько Героя.

20 лютого, у річницю загибелі сина і в День Героїв Небесної Сотні, Микола Котляр зустрінеться з Президентом України і отримає з його рук Золоту Зірку Героя України, присвоєну його синові за громадянську мужність, патріотизм та самовіддане служіння українському народові. Посмертно.

Довідка. Євген Котляр - активіст екологічної організації «Зелений фронт» (м. Харків). На Майдан прийшов 1 грудня 2014 року. У складі 1-ї Харківської сотні Євген, прикриваючись дерев'яним щитом, виводив по вул. Інститутській з-під обстрілу поранених людей. Отримав поранення в ногу. При наданні йому медичної допомоги був убитий прицільним пострілом снайпера в шию.

21 листопада 2014 року Указом Президента України №890/2014 присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка” (посмертно).