Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові військові лікарі надали допомогу 4000 воїнам-учасникам АТО

У Харкові військові лікарі надали допомогу 4000 воїнам-учасникам АТО

У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (ВМКЦ ПнР) пройшли лікування та реабілітацію близько 4000 поранених чи травмованих бійців, які постраждали в ході бойових дій на Донбасі. Про це повідомили в Регіональному медіа-центрі МО України (м. Харків). За увесь час проведення АТО з зони ведення військового конфлікт до Харкова поступило близько 3600 військовослужбовців Збройних Сил України, понад 300 співробітників міліції та ще три десятки воїнів-прикордонників. 

«Наш військово-медичний заклад працює цілодобово для зустрічі та надання належної меддопомоги пораненим героям. Також постійно в зоні бойових дій перебувають 15-20 моїх підлеглих. Таким чином, за час боїв на сході країни понад 60% медичного персоналу ВМКЦ ПнР, підкреслюю, добровільно узяли участь в АТО»,- зауважив т.в.о. начальника ВМКЦ полковник медичної служби Валерій Ліщук.

За словами командування центру Північного регіону, окрім досвідчених лікарів із пораненими постійно працюють військові психологи, юристи та фахівці з питань соціальної реабілітації військовослужбовців.

«Завдяки колосальній матеріально-технічній підтримці з боку місцевих органів самоврядування та волонтерських організацій нам вдається оперативно вирішувати нагальні проблеми. На сьогодні у Харкові перебувають близько 90 поранених українських бійців і процеси їхнього одужання проходять нормально», - додав Валерій Ліщук.