Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рівнем оплати праці Харківщина посідає 9 місце серед регіонів України

За рівнем оплати праці Харківщина посідає 9 місце серед регіонів України

В умовах загострення соціально-політичної ситуації в Україні у Харківській області за січень-грудень 2014 року забезпечено зростання середньомісячної заробітної плати штатних працівників на 5,7 % у порівнянні з 2013 роком, яка на кінець року склала 3144 грн. За рівнем оплати праці область посідає 9 місце серед регіонів України (у 2013 році - 10). Про це зазначалось у доповіді заступника директора Департаменту соціального захисту населення- начальника управління праці та зайнятості ХОДА Тетяни Печури у ході засідання Колегії Департаменту соціального захисту населення ХОДА про підсумки роботи департаменту та підпорядкованих установ системи соціального захисту населення області за 2014 рік.

Найбільш гострим у соціально-трудових відносинах залишається питання заборгованості із виплати заробітної плати. З метою скорочення боргів було вжито низку адміністративно – управлінських заходів.

«Райдержадміністраціями та виконкомами міських рад міст обласного значення проведено 491 засідання тимчасових комісій, на яких заслухані звіти всіх керівників підприємств-боржників. До органів прокуратури направлені 223 матеріали щодо порушень трудового законодавства, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 54 керівників підприємств-боржників. Припинено трудові відносини з 13 керівниками. Як результат, з початку 2014 року ліквідовані борги на 43 підприємствах, на 17 - заборгованість скорочена», - зазначила Тетяна Печура.