Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з Луганщини, евакуйовані до Харкова і відправлені на проживання в Одеську область, подякували голові ХОДА

Діти з Луганщини, евакуйовані до Харкова і відправлені на проживання в Одеську область, подякували голові ХОДА

10 лютого в Харків автобусом прибули 36 дітей у віці від 10 до 16 років і четверо дорослих (бабуся, дві мами і вчителька) з міст Станиця Луганська і Щастя (Луганська обл.). З Харкова дітей та супроводжуючих їх дорослих в той же день залізничним транспортом направили на тимчасове проживання в Одеську область, де для них вже підготовлені всі умови. Діти будуть жити в пансіонаті, де зможуть ходити до школи. Нагадаємо, що Харківська облдержадміністрація надала всебічну допомогу в евакуації цих дітей, зокрема, надала транспорт для їх перевезення в Харків і забезпечила супровід автобуса співробітниками Державтоінспекції. 

«Руйнування в Станиці Луганській і Щасті вже не дозволяють там жити. У деяких районах немає тепла, газу та світла. Тому батьки дають дозвіл на вивіз дітей. В Одесі багато пансіонатів і вони мають можливість розміщувати групи дітей, оскільки в цій ситуації важливо зберігати цілісність колективу», - розповіла радник голови ХОДА на громадських засадах і координатор благодійного фонду «Харків з тобою» Тетяна Бедняк.

Тетяна Бедняк, а також діти подякували голові ХОДА Ігорю Райніну за допомогу в організації евакуації. «Сьогоднішня евакуація була організована завдяки його зусиллям в тому числі. Цей вивіз дітей можна назвати показовим. Всі служби працювали як годинник, нам надали максимальну допомогу», - додала координатор благодійного фонду.