Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині є весь необхідний потенціал для співпраці з іноземними інвесторами. Ігор Райнін

На Харківщині є весь необхідний потенціал для співпраці з іноземними інвесторами. Ігор Райнін

Сьогодні, 9 лютого, голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін провів робочу зустріч з Надзвичайний і Повноважним Послом Японії в Україні паном Шігекі Сумі. У зустрічі також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступника голови ОДА Євгеній Шахненко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо співробітництва між Харківською областю та Японією. Зокрема, 10 лютого пан Шігекі Сумі візьме участь відкритті твердопаливної котельні в м Дергачі, яка була модернізована в рамках проекту «Пілотне дослідження з передачі Україні технологій малих і середніх підприємств щодо обладнання з виготовлення пелет з біомаси, а також бойлерів на біомасі».

Як зазначив Ігор Райнін, на Харківщині є весь необхідний потенціал для співпраці з іноземними інвесторами. «Ми можемо дати певні гарантії прозорості, чесності та ефективності нашого співробітництва. Основні сектори економіки - це АПК, житлово-комунальне господарство і всі питання, пов'язані з енергозбереженням. Ми готові в цих сферах бути надійними партнерами, щоб уряду і бізнесу Японії також було вигідно співпрацювати з Україною», - сказав він.

Пан Шігекі Сумі підкреслив, що відносини України та Японії за останній рік стали тісніше. Тільки за 2014 рік японський уряд надав Україні фінансову допомогу на суму 1,5 млрд. доларів.

«Все що потрібно Україні зараз - це хороша економіка. Дуже важливі іноземні інвестиції. Я сподіваюся, що Японія надасть ці нові можливості для України і, зокрема, для Харківської області», - сказав Шигекі Сумі.