Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пенсії в Харківській області фінансуються в повному обсязі і без затримок

Пенсії в Харківській області фінансуються в повному обсязі і без затримок

Про це у програмі «Від влади до громади» на обласному державному радіо повідомив начальник ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов. За його словами, в 2014 році Харківська область не тільки впоралася з виплатою і супроводом пенсії кожного пенсіонера, але й регіон, незважаючи на складну ситуацію в країні, забезпечив всі планові показники за доходами до Пенсійного фонду. «В цілому за рік при плані в 9,56 млрд. грн. Пенсійний фонд фактично зібрав 9,84 млрд. грн., тобто плюс до плану 277 млн. грн. Але найголовніший показник, це те, що в порівнянні з 2013 роком збір коштів збільшився на 528 млн. грн. Економіка регіону працює, виплати йдуть», - сказав Віктор Ачкасов. 

Нагадаємо, що основним джерелом доходу Пенсійного фонду є єдиний соціальний внесок.

Крім того, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області розповів, що на сьогодні в місяць на виплату пенсій йде 1,6 млрд. грн. Місячний обсяг фінансування збільшився ще й за рахунок перебування в області тимчасово переміщених осіб з Донецької та Луганської областей. На фінансування цих пенсій йде близько 335 млн. грн. в місяць. Пенсії переселенцям також виплачуються без затримок.

«У нас на кожного фахівця зараз приходиться по 3 тис. пенсіонерів, це досить серйозне навантаження. Я не втомлююся повторювати, що Пенсійний фонд - це певна сфера послуг, і ми повинні надавати якісні послуги. І якщо ми не можемо щось додати до пенсії на рівні держави, то ми повинні дати нашим пенсіонерам увагу і шанобливе ставлення», - зазначив в ефірі Віктор Ачкасов.

Також начальник ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області під час інтерв'ю пояснив, від чого залежить розмір пенсії, як вона розраховується, як працює фонд на Харківщині і що може прискорити його роботу. Віктор Ачкасов розповів, в якому районі області більше пенсіонерів та як Пенсійний фонд взаємодіє з переселенцями.

Програма «Від влади до громади» на обласному державному радіо вийде в ефір сьогодні, 9 лютого, в 18:30 і в суботу, 14 лютого, о 6:10.