Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області – шлях до успіху в майбутньому

Обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області – шлях до успіху в майбутньому

Як зазначила заступник голови ХОДа Юлія Світлична, серед основних завдань учнівських олімпіад з навчальних предметів є стимулювання творчого самовдосконалення дітей, учнівської молоді, виявлення, розвиток обдарованих учнів. Саме з цією метою 5 лютого на базі Української інженерно-педагогічної академії розпочалися щорічні обласні олімпіади з предметів загальноосвітньої підготовки серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області. У перший день проведення олімпіади учні показали свої знання з української мови та літератури, математики та правознавства.

Як розповіла заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, цього року обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів вперше проводяться на базі вищого навчального закладу – Української інженерно-педагогічної академії, що сприятиме наданню допомоги учням у виборі професії, залучення їх до навчання у вищих навчальних закладах.

Було акцентовано увагу, що упродовж лютого на базі академії також відбудуться обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з хімії, інформатики, англійської мови, фізики, історії та біології.