Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В автомобільно-дорожньому технікумі вшанували пам'ять бійця АТО

В автомобільно-дорожньому технікумі вшанували пам'ять бійця АТО

У Харківському автомобільно-дорожньому технікумі 5 лютого відбувся вечір пам’яті, присвячений випускнику технікуму (1999 р.) Черемису Руслану Володимировичу, який загинув під час виконання військового обов’язку в зоні АТО. У патріотичному заході взяли участь представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, студенти та викладачі вищих навчальних закладів області, випускник технікуму однокурсник загиблого Михайло Кулик. Також на заході була присутня українська поетеса, заслужений діяч культури України Ніна Виноградська, яка зачитала свої вірші.  

Довідка. Старший сержант Руслан Черемис народився 1 вересня 1980 року в м. Харків. Займав посаду молодшого інспектора прикордонної служби 1 категорії - дозиметриста 3 відділення інспекторів прикордонної служби впс «Біловодськ» Луганського прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

31 жовтня 2014 року службовий автомобіль «УАЗ» підірвався на протитанковій міні ТМ-62 біля села Нижньобараниківка (Біловодський район Луганської області) на польовій дорозі у 30 м від державного кордону з РФ. Від отриманих поранень Руслан загинув на місці.

Указом президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 р., «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Руслан Черемис нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).