Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває підготовка зведеного підрозділу, до складу якого увійшли мобілізовані воїни

На Харківщині триває підготовка зведеного підрозділу, до складу якого увійшли мобілізовані воїни

У Харківській області триває підготовка особового складу зведеного підрозділу 92-ї окремої механізованої бригади. Практичний вишкіл військовослужбовців, призваних в рамках проведення третьої та четвертої хвилі мобілізації, проводиться на базі загальновійськового полігону та у покинутих будівлях. «На даному етапі підготовки воїнів з ними активно відпрацьовуються колективні дії на відкритій місцевості та в місті. Зазначу, що у цьому підрозділі служать здебільшого добровольці, яких не лякає можливість виконання обов’язків у зоні АТО. При цьому, понад 60% бійців побували на Донбасі. Тож нашим новобранцям є на кого рівнятися і у кого переймати досвід», - пояснив т. в. о. заступника командира 92-ї окремої механізованої бригади по роботі із особовим складом майор Артур Батістов.

Для проведення окремих занять щодо відпрацьовування дій в ході вуличного бою активно залучаються інструктори Харківського пейнтбольного комплексу «Extremal».
За словами цивільних викладачів, з військовослужбовцями вони відпрацьовують завдання щодо зачистки будинків, звільнення заручників, відбиття нападу на блокпост, а також дії у складі розвідувальної групи, евакуація пораненого з полю бою та інші спеціальні дії.

"Серед моїх колег є чимало ветеранів військ спецпризначення, які воювали на трьох континентах. Тому наші поради стануть у пригоді українським воякам у зоні АТО. Забезпечення практичних занять ми проводимо за свій рахунок чи кошти спонсорів. Дуже сподіваюся, що наші старання посприяють скорішому встановленню миру в країні і збережуть від смерті не одного українського солдата", - розповів керівник пейнтбольного комплексу «Extremal» Сергій Середа.

За словами майора Артура Батістова, після стрільб з пейнтбольних пристроїв, військовослужбовці обов’язково повторюють відпрацьовані вправи на полігоні зі штатною зброєю в руках. Таким чином, захисники Вітчизни краще засвоють навчальний матеріал і за короткий час підготуються до дій за призначенням.

За словами командування 92-ї окремої механізованої бригади, велику допомогу із матеріально-технічним забезпеченням особового складу надають волонтерські організації.