Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін попередив голів районних адміністрацій міста та області про особисту відповідальність за невиконання плану мобілізації

Ігор Райнін попередив голів районних адміністрацій міста та області про особисту відповідальність за невиконання плану мобілізації

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 5 лютого провів розширену нараду з питання виконання Указу Президента України № 454/2014 «Про часткову мобілізацію». У нараді взяли участь прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника ГУ МВС України у Харківській області Віталій Гузь, перший заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, тимчасово виконуючі повноваження заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов та Євгеній Шахненко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, а також голови районних адміністрацій міста та області, військові комісари районів міста і області, керівники підприємств Харківщини.

Про стан виконання плану заходів щодо мобілізації особового складу і транспортних засобів на території Харківської області доповів В'ячеслав Аббакумов. Крім того, також було заслухано інформацію керівників райдержадміністрацій Дергачівського, Золочівського, Харківського, Зачепилівського районів, а також міст Харків, Люботин та Первомайський, які демонструють недостатній рівень мобілізаційної роботи.

За інформацією Дмитра Маліцького, для поліпшення ситуації з виконанням мобілізаційних планів буде посилена робота з організації оповіщення у всіх адміністративних районах міста та області з розгортанням штабів оповіщення, у тому числі і на підприємствах. Будуть створені групи супроводу військовозобов'язаних для проходження медкомісії і відправки у військові формування. Технічний стан автотранспорту представники військових частин перевірятимуть безпосередньо на підприємствах.

За результатами наради Ігор Райнін дав доручення головам РДА виділити по 2 працівника для допомоги районним військовим комісаріатам у технічних питаннях, а також провести службове розслідування невиконання указу Президента про мобілізацію у вищевказаних адміністративних центрах.

«Я попереджаю і військових, і цивільних осіб, які знаходяться на службі у держави, про персональну відповідальність. За зрив проведення мобілізації прокуратурою Харківської області та гарнізону будуть притягнуті до відповідальності всі ті, хто не стоїть на державницьких позиціях», - підкреслив голова ХОДА.

Підсумковий селектор за результатами проведеної роботи призначений на 10 лютого.