Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківобленерго планує 2 лютого припинити постачання електроенергії на об'єкти Харківводоканалу

Харківобленерго планує 2 лютого припинити постачання електроенергії на об'єкти Харківводоканалу

Про це повідомляє прес-служба АК «Харківобленерго». Як йдеться у повідомленні, на 1 січня 2015 року заборгованість КП «Харківводоканал» перед компанією склала 315 млн. 291 тис. грн. «Очікуване споживання в січні 2015 року складає 37 млн. 400 тис. грн. При цьому за 30 днів січня поточного року КП «Харківводоканал» за спожиту електроенергію сплатило 10 млн. 250 тис. грн. На поточний час загальна заборгованість комунального підприємства перед енергетиками складає 342 млн. 403 тис. грн. Таким чином, приріст заборгованості лише за один місяць нового року склав понад 27 млн. грн. Таким ставленням до виконання договору споживання електроенергії КП «Харківводоканал» ставить під загрозу енергобезпеку всієї Харківської області», - зазначено в новині. Також АК «Харківобленерго» нагадує, що з 01.08.2014 року було підвищено у 2,2 рази тариф населення на послуги водопостачання та водовідведення, що мало б надати комунальному підприємству можливість платити за електроенергію. Однак ситуація з хронічними несплатами КП «Харківводоканал» так і залишається невирішеною. 

«З метою недопущення автоматичного обмеження енергозабезпечення інших сумлінних споживачів регіону, АК «Харківобленерго» змушена скористатися правом енергопостачальника за умови неповної оплати споживачем спожитої електричної енергії обмежити його електроспоживання як це передбачено статтею 24 Закону України «Про електроенергетику». Будь-яких виключень щодо певних категорій споживачів Закон не передбачає», - попереджає АК «Харківобленерго».

Довідка. 30 жовтня минулого року АК «Харківобленерго» відключала енергопостачання 11 насосних станцій, які забезпечують водопостачання семи районів Харкова. Електрику повернули наступного дня. 6 листопада після чергового попередження АК «Харківобленерго» знову відключила енергопостачання насосних станцій, що забезпечують водопостачання деяких районів Харкова. Електрику поновили вечором того ж дня.