Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів розширену нараду з главами районів та воєнкомами з питання виконання указу Президента про мобілізацію

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів розширену нараду з главами районів та воєнкомами з питання виконання указу Президента про мобілізацію

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 1 лютого провів розширену нараду оперативного штабу з питання виконання указу Президента України про мобілізацію. У нараді взяли участь військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, військовий прокурор Харківського гарнізону Андрій Глумаков, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, тимчасово виконуючі повноваження заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов і Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, а також голови районних адміністрацій міста та області, військові комісари районів міста і області, керівники підприємств Харківщини.

На розширеній нараді обговорювалося питання виконання указу Президента України про мобілізацію. В цілому про хід виконання на території Харківської області заходів щодо мобілізації людських і транспортних ресурсів доповів військовий комісар Харківського обласного військкомату Дмитро Маліцький. Також була заслухана інформація голів районів міста та області, районних воєнкомів і керівників деяких підприємств Харківщини, які демонструють недостатній рівень мобілізаційної роботи.

За результатами наради прийнято відповідне рішення та встановлено контроль за виконанням указу Президента.

Нагадаємо, четверта хвиля мобілізації буде проведена в два етапи: з 20 січня по 3 лютого і з 10 по 24 лютого. Протягом першого етапу здійснюється оповіщення, збір, медичний огляд військовозобов'язаних, а до 3 лютого пройде їх відправка у військові частини. Загальна кількість особового складу складає більше 2500 чоловік і транспортних засобів - 99 одиниць. На другому етапі 10-24 лютого сформують 6 військових частин, в які буде відправлено близько тисячі чоловік і 21 одиниця техніки.