Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

7 медичних установ ДП «Укрзалізниця» будуть фінансуватися через місцеві бюджети

7 медичних установ ДП «Укрзалізниця» будуть фінансуватися через місцеві бюджети

Cьогодні, 31 січня, в режимі відеоконференції відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням віце-прем'єр-міністра України В’ячеслава Кириленка з питань фінансування медичних закладів, що знаходяться на балансі ДП «Укрзалізниця». У нараді взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, т. в. п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков, голови міст обласного значення. За інформацією першого заступника Міністра охорони здоров’я України Альони Терещенко, у всіх медичних закладах ДП «Укрзалізниця» обслуговується 1,2 млн. пацієнтів. Станом на сьогоднішній день фінансування через місцеві бюджети відкрито тільки у 19%. По 47 установам у 14 регіонах України фінансування не відкрито. Найбільша їх кількість у Донецькій, Харківській та Одеській областях.

За словами Ігоря Балути, в області працює 7 відомчих медичних установ, що передані на фінансування з місцевих бюджетів.

«По м. Харкову всі установи вже введені в мережу для фінансування через Держказначейство без зміни форми власності. По області ця робота триває. Але по двох об'єктах: Центральній клінічній лікарні та Дорожній клінічній лікарні станції «Харків пасажирський» існує конфлікт законів, оскільки ці установи фактично вже включені в статутний фонд нині створюваного ПАТ «Українські залізниці», і взагалі не можуть фінансуватися з бюджету», - сказав він.

Як повідомив Олександр Галацан, на сьогоднішній день місцеві бюджети Харківської області отримали медичну субвенцію тільки на утримання тих установ, які були в комунальній мережі на 31 грудня 2014 року. Коштів на утримання відомчої мережі в ній поки не заплановано. Дефіцит фінансування лікувальних установ ДП "Укрзалізниця" складає 100,4 млн. грн.

До 15 лютого Міністерством охорони здоров'я будуть надані на розгляд зміни до Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік», якими буде передбачено додаткову субвенцію на фінансування закладів "Укрзалізниця", повідомила перший заступник Міністра.