Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці з Донбасу, які хочуть виїхати із небезпечної зони проживання, можуть звертатися за допомогою до місцевих органів влади або до Держслужби з надзвичайних ситуацій

Мешканці з Донбасу, які хочуть виїхати із небезпечної зони проживання, можуть звертатися за допомогою до місцевих органів влади або до Держслужби з надзвичайних ситуацій

Як повідомляє прес-служба ДСНС України, 29 січня у зв’язку з постійними обстрілами з боку терористів значно ускладнилась ситуація в окремих містах сходу країни. У зв’язку з цим всі мешканці Донецької та Луганської областей, які хочуть виїхати із небезпечної зони проживання, можуть звертатися за допомогою до місцевих органів влади або до Державної служби з надзвичайних ситуацій за телефоном 101 або (044) 247-30-02, а також до регіональних комісій з техногенно-екологічної безпеки у Луганській області - (0645) 71-43-71 та у Донецькій області - (0629) 51-59-01. Всі телефони працюють у цілодобовому режимі. Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський зазначив, що кожна людина, яка внаслідок дій терористів на сході країни вимушена покинути свій дім, буде забезпечена всім необхідним для тимчасового проживання.

«Зараз сформовано резерв автотранспорту, який у разі необхідності оперативно буде направлений для вивозу людей з небезпечних районів. За минулу добу з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів було переселено 4067 осіб. На сьогоднішній день ми можемо розмістити близько 14 тис. людей. Найбільшу кількість людей - 3160 може прийняти Дніпропетровська область, 1300 - Кіровоградська, 964 - Львівська, 913 осіб може розмістити Житомирщина», - повідомив Сергій Бочковський.

Окрім цього, за його словами, у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях проводяться заходи щодо облаштування інфраструктури та введення в експлуатацію модульних будинків транзитних містечок на 3,5 тисячі осіб. Також, враховуючи можливе збільшення кількості людей, які виїжджають з районів проведення АТО, дано доручення місцевим органам виконавчої влади провести пошук додаткових приміщень, придатних для розміщення внутрішньо переміщених осіб в холодну пору року.

Довідка. Згідно з інформацією ДСНС України, з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 685 тис. 349 осіб (за добу – 4 тис. 67 осіб, з урахуванням щотижневої інформації від Луганської облдержадміністрації), у тому числі з Донецької, Луганської областей – 665 тис. 323 особи, а також громадяни, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь – 20 тис. 26 осіб.

Більше всього внутрішньо переміщених осіб розміщено у Харківській (124 тис. 591 особа), Луганській (111 тис. 977 осіб), Донецькій (94 тис. 357 осіб), Дніпропетровській (73 тис. 191 особа), Запорізькій (55 тис. 871 особа), Київській (31 тис. 325 осіб) областях та в місті Київ (39 тис. 47 осіб).