Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сергій Стороженко взяв участь у програмі «Харків online день» на телеканалі ОТБ

Сергій Стороженко взяв участь у програмі «Харків online день» на телеканалі ОТБ

Радник голови ХОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергій Стороженко взяв участь у програмі «Харків online день» на телеканалі ОТБ. Він розповів про суспільно-політичну ситуацію в області та запевнив, що харків’яни достатньо адекватно відреагували на спроби терористів підірвати спокій в регіоні. «Люди не хочуть стрілянини, люди не хочуть зіткнень з застосуванням зброї, люди хочуть мирного неба над головою. За соціологічними опитуваннями переважна більшість харків’ян не визнає сепаратизм як форму державної поведінки на теренах Харківщини», - зазначив Сергій Стороженко. Радник голови ХОДА нагадав, що в області працює оперативний штаб під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Балути, в який увійшли керівники правоохоронних органів, спецслужб, служби ДСНС, деяких крупних промислових об’єктів. Цей штаб проводе засідання кожного дня, де розробляються системні, послідовні дії, щоб забезпечити спокій на Харківщині.  

«З понеділка в області діє посилений режим патрулювання. За ці дня значно покращилася криміногенна ситуація на Харківщині – немає динаміки зростання кримінальних проявів, і навіть більше. Наприклад, 27 січня не зареєстровано жодного пограбування. Перші кроки вже зроблено, тепер треба, щоб це послідовно впроваджувалося в наше життя», - сказав радник голови ХОДА.

За словами Сергія Стороженка, до Ігоря Балути на днях звернулися представники громадських організацій, які запропонували свою допомогу в організації патрулювання, в тому числі і цілодобового. Це питання зараз розглядається.

Сергій Стороженко зазначив, що харків’яни, з якими він спілкувався під час відряджень в область та на вулицях Харкова, позитивно схвалюють посилений режим патрулювання.

Також він попросив всіх громадян, які мають інформацію про можливі терористичні акти або побачили на вулицях підозрілі предмети чи людей, звертатися на «горячи лінії» правоохоронних структур Харківської області.