Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на Донбасі та режим підвищеної готовності по всій Україні

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на Донбасі та режим підвищеної готовності по всій Україні

В ДСНС України 26 січня відбулося виїзне засідання Уряду в режимі відеоконференції під головуванням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У засіданні також взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Павло Одарюк. В ході засідання Уряд України прийняв рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей, режиму підвищеної готовності на всій території України та створення Державної комісії з надзвичайних ситуацій. «Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні. Урядом України прийнято рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей», - наголосив глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет Міністрів прийняв рішення про запровадження режиму підвищеної готовності на всій території держави. «Мета прийняття цих рішень - повна координація діяльності всіх органів влади для забезпечення безпеки громадян і цивільного захисту населення», - зазначив прем’єр-міністр.

Уряд України також прийняв рішення про створення Державної комісії з надзвичайних ситуацій. Головою цієї комісії є прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, заступники - віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко та голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський.