Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині займуться розвитком традиційного карате

На Харківщині займуться розвитком традиційного карате

25 січня голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з президентом Європейської федерації традиційного карате Володимиром Йоргою та президентом Української федерації традиційного карате Юрієм Повхом. Також у зустрічі приймали участь директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, радник голови ХОДА з гуманітарних питань та зв’язків з громадськістю Інна Чуйко, чемпіонка світу та Європи з карате Вікторія Соколова. За словами Володимира Йорги, на Харківщині та в Україні в цілому є величезний потенціал майбутніх спортсменів, які здатні здобувати почесні нагороди на європейських та світових змаганнях з карате. «На сьогодні Харківська область вже має в своїх лавах видатних спортсменів. Наприклад, це Вікторія Соколова», - сказав президент Європейської федерації традиційного карате. Володимир Йорга додав, що зараз головне завдання федерації – це включення такого перспективного виду спорту як карате в олімпійську систему змагань.

«Керівництво області зацікавлено в підтримці та розвитку такого вкрай важливого виду спорту. Це гідний елемент у вихованні сучасної молоді, який направлений на розвиток таких позитивних якостей, як фізична підготовка, націленість на перемогу, а головне - любов до Батьківщини», - підкреслив Ігор Балута.

Наприкінці зустрічі голова облдержадміністрації підтвердив наміри щодо розвитку традиційного карате та надав відповідні доручення стосовно підготовки пропозицій в цьому напрямі.