Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Викладачі шкіл естетичного виховання опановують знання з психології дитячої творчості

Викладачі шкіл естетичного виховання опановують знання з психології дитячої творчості

26 представників шкіл естетичного виховання Харківської області стали учасниками тематичного семінару з питань вікової та педагогічної психології. Зважаючи на актуальність тематики та зацікавленість викладачів у поглибленні знань, Центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів планує зробити подібні заходи систематичними. Про це повідомляють в Департаменті культури Харківської облдержадміністрації.

Як зазначає директор Центру, заслужений працівник культури України Тамара Самоварова, у школах естетичного виховання навчаються діти від 5 до 17 років. «Сучасне покоління учнів має свої відмінності, обумовлені постійно зростаючої динамікою життя, яке вимагає від викладачів добре орієнтуватися в психологічних особливостях дітей на різних етапах їх розвитку і ефективно застосовувати ці специфічні знання для успішного навчання і виховання дітей. Перші враження учасників семінару підтверджують, що запропонована тематика дійсно актуальна і сприятиме поглибленню знань наших викладачів. Вважаю за потрібне продовжити цю справу», - сказала Тамара Самоварова.

На семінарі слухачів, крім усього іншого, ознайомили і з експрес-діагностикою в оцінці творчих та пізнавальних здібностей дітей, яка дає змогу визначити готовність малят до занять творчістю, вибрати для них клас (нульовий або перший). Ця прикладна база сприятиме швидкому оцінюванню дітей як потенційних учнів шкіл естетичного виховання і зможе застосовуватися у практичній роботі викладачів.