Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрито модульне містечко, в якому проживатиме близько 400 переселенців

У Харкові відкрито модульне містечко, в якому проживатиме близько 400 переселенців

Сьогодні, 22 січня, у Харкові відкрито модульне містечко для переселенців з тимчасово окупованих територій. У церемонії відкриття взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, т. в. п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Вони поспілкувалися з жителями містечка та ознайомилися з умовами їх проживання в модульному помешканні. «Зовнішня агресія змушує сьогодні українців з Донбасу залишати свої будинки. Українська влада і весь народ України сьогодні роблять все можливе, щоб полегшити страждання цих людей, а також щоб вони отримали можливість швидше повернутися до рідних домівок. Лише у жовтні-листопаді німецька сторона поставила в Україну модулі, а вже сьогодні люди заселяються в тимчасове житло», - сказав віце-прем'єр-міністр.

За словами Вадима Глушка, містечко складається з 10 блоків квартирного типу (100 житлових модулів), трьох гуртожитків (84 модуля). У будинках є меблі, на загальних для блоків кухнях - кухонний інвентар, холодильники. В адміністративно-господарському блоці знаходиться пральня, обладнана пральними машинами.

«Зараз у містечку живуть 93 особи (23 сім'ї), з яких 41 дитина та 12 інвалідів. Всього комісією по заселенню було відібрано 383 людини (84 сім'ї), з них 203 дитини. Всі будиночки мають електричне опалення. Організовано щоденний безкоштовний підвіз мінеральної питної води. Виконано комплекс заходів із безпеки. Для зручності мешканців містечка біля нього буде обладнана зупинка міського транспорту», - розповів Вадим Глушко.

Довідка. Містечко для внутрішньо переміщених осіб розміщено на майданчику площею 1,07 га за адресою проспект 50-річчя СРСР, 27-г. Він складається з 10 будинків квартирного типу (100 житлових модулів), 3 гуртожитків (84 модулі), пральні (2 модуля) і адміністративно-господарського блоку (3 модуля).

Протягом листопада-грудня 2014 року у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях тривав процес спорудження 7 транзитних містечок з модулів, які були надані Україні в якості гуманітарної допомоги Урядом Німеччини.

Всього в Україну надійшло 1368 модулі, які були доставлені 596 автомобілями. В цілому змонтовано 67 10-ти модульних блоків, 20-27-ми модульних блоків, 4-28-ми модульних і 14 адміністративно-господарських блоків. Зазначена кількість будинків розрахована на заселення 3488 внутрішньо переміщених осіб.