Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область і Німеччина будуть розвивати співробітництво

Харківська область і Німеччина будуть розвивати співробітництво

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 22 січня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні паном Крістофом Вайлем. У зустрічі також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, перший секретар Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Даніела Бергельт, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтер Детлеф. Ігор Балута відзначив зацікавленість Харківської області у співпраці з Федеративною Республікою Німеччина і обговорив з паном Послом подальші плани спільної роботи на цей рік.

Як зазначила Юлія Світлична, у Харківській області достатньо багато можливостей, щоб розвинути співпрацю з Німеччиною, зокрема, у сферах освіти, культури, економіки. «У деяких напрямках, таких як культурне просвітництво, ми вже давно і активно працюємо. У Харкові проходять «Тижні Німеччини». Ми сподіваємося, що наша співпраця буде розвиватися і в інших важливих напрямках», - підкреслила віце-губернатор.

Віктор Коваленко нагадав, що в рамках «Тижнів Німеччини» в Харкові пройшов німецько-український форум, де розглядалися важливі для Харківського регіону питання в галузі енергоефективності та енергозбереження. «Наші компанії на сьогоднішній день щільно працюють і взаємодіють. Звичайно, важлива для нас і робота з Німецьким банком розвитку (KfW). Зараз ми відпрацьовуємо 101 потенційно інвестиційний проект у сфері освіти і науки. І, звичайно ж, найближчим часом ми чекаємо кредитну підтримку з боку KfW в рамках Схеми незв'язаних кредитних гарантій», - зазначив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Крістоф Вайль подякував Ігорю Балуті за дружній прийом і відзначив, що Німеччина готова розвивати співпрацю з Харківською областю по різних напрямках, в тому числі і у сфері енергоефективності. «Це саме та сфера, в якій Німеччині є що запропонувати, особливо якщо мова йде про альтернативні джерела енергії», - підкреслив Крістоф Вайль.

Також пан Посол високо оцінив співпрацю Нюрнберга з Харковом, в рамках якої німецька сторона вчора передала до Харківського регіону медичне обладнання.