Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова відправили черговий гуманітарний вантаж для жителів окупованих територій

З Харкова відправили черговий гуманітарний вантаж для жителів окупованих територій

Сьогодні, 22 січня, з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 17 вантажівок. У відправленні вантажу взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

9 автомобілів попрямували в Краматорськ (Донецька обл.), решта 8 автомобілів - в Сєверодонецьк (Луганська обл.). Також в цей день ще одна колона з гуманітарною допомогою з 7 автомобілів виїде з Павлограда (Дніпропетровська обл.) і рушить у бік Маріуполя.

Всього громадянами України було зібрано близько 330 тонн гуманітарної допомоги, яка включає в себе продуктові набори, куди входять крупи, макаронні вироби, борошно, цукор, масло, овочі, фрукти, консерви, сир, чай, кава, солодощі, питна вода. Крім того, в східні області везуть предмети особистої гігієни та інші товари.

Повністю відповідає за доставку гуманітарного вантажу Міністерство внутрішніх справ та Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

Довідка. 25 грудня 2014 з Харкова на Донбас вже вирушали дві колони з гуманітарним вантажем. 20 машин доставили в зону АТО 3 тис. продуктових наборів, куди входили крупи, макарони, масло, цукор, пшоно, овочі, фрукти, рибні та м'ясні консерви, медикаменти, засоби гігієни та інші товари. Всього громадянами України тоді було зібрано 326 тонн гуманітарної допомоги на загальну суму 1 млн. 700 тис.грн.