Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники навчальних закладів Харківщини обговорили роботу з допризовною молоддю

Керівники навчальних закладів Харківщини обговорили роботу з допризовною молоддю

У приміщенні Гвардійського ордену Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «Харківський політехнічний інститут» 21 січня відбулася нарада-семінар для начальників місцевих органів управління освітою, директорів професійно-технічних навчальних закладів, навчальних закладів інтернатного типу та заступників директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за темою «Створення умов для виховання майбутнього захисника України». У нараді взяли участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, начальник військового факультету НТУ «Харківський політехнічний інститут» Олександр Серпухов, начальник Державної гімназії-інтернат з посиленою військо-фізичною підготовкою «Кадетський Корпус» Олексій Середа, заступник обласного військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін. Керівники органів управління освітою та навчальних закладів ознайомилися з організаційними, теоретичними і практичними засадами роботи з допризовною молоддю. 

«Готовність Збройних Сил до виконання своїх функцій значною мірою залежить від їх особового складу. Зокрема, підготовленості юнаків і молоді до проходження строкової військової служби. Ефективне та якісне виконання молоддю свого громадського обов’язку по захисту держави можливе лише за наявності в неї початкових знань, умінь та навичок із загальновійськових дисциплін», - відмітив на нараді Анатолій Бабічев. 

Нагадаємо, що депутати Харківської облради 15 січня на засіданні позачергової ХХХІІІ сесії облради прийняли «Програму військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки». Програма військово-патріотичного виховання молоді передбачає, що для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл районів області та міст обласного значення в рамках програми предмета «Захист Вітчизни» проводитимуться виїзні практичні заняття, спрямовані на навчання військовій справі. Виїзні заняття з військово-патріотичного виховання будуть проводити співробітники вищих військових навчальних закладів Харківщини, задіявши навчально-методичні бази військових частин, відповідні кафедри вузів, військових комісаріатів, оборонно-спортивних, військово-оздоровчих таборів.