Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні майстрині показали свої вміння у розписі писанок

Юні майстрині показали свої вміння у розписі писанок

В обласному Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) сьогодні, 20 січня, відкрилася виставка «Цей безцінний скарб - писанка», на якій представлені понад 20 робіт учнів гуртка «Дивосвіт», більше 15 років працюючого в харківському Палаці дитячої та юнацької творчості. Виставка тематично поділена на три експозиції: «Великодній дзвін», «Різдвяний калейдоскоп» та «200 років Т.Г. Шевченка». На ній можна побачити як традиційні техніки розпису писанок, так і сучасні техніки - восковий розпис і відбілювання. Учні гуртка традиційну писанку виконували з ілюстрацій в каталогах вчених-етнографів кінця XIX - початку ХХ століття (С. Кульжинського, Е. Біняшевського, В. Міціка, О. Оніщука). Представлені в експозиції і вишивки - нитками і бісером. 

«У 2010 році гурток «Дивосвіт» за свою роботу був удостоєний високого звання «зразковий дитячий колектив». Традиційно перед Великоднем в нашому Центр відкривається виставка писанок, а сьогодні можна побачити різдвяні писанки. Роботи справляють незабутнє враження. Справжні маленькі майстрині їх зробили. Мистецтво писанкарство дуже стародавнє і дуже народне», - сказала заступник директора з культурно-просвітницької та творчої роботи Центру Любов Мякіннікова.

Викладачі гуртка показали відвідувачам майстер-клас з писанкарства, та дали можливість малечі, що прийшла на захід, самостійно зробити витвір мистецтва. Також дитячі фольклорні колективи Палацу дитячої та юнацької творчості заспівали щедрівки та народні пісні.

Виставка працюватиме до 15 лютого.