Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент люстрації Мінюсту буде контролювати справу про поновлення на посаді екс-заступника голови Харківської обласної прокуратури Володимира Суходубова

Департамент люстрації Мінюсту буде контролювати справу про поновлення на посаді екс-заступника голови Харківської обласної прокуратури Володимира Суходубова

Сьогодні, 19 січня, у Харківському антикризовому центрі відбулася прес-конференція на тему: «Як забезпечити виконання закону «Про очищення влади» за участі народних депутатів: Єгора Соболєва, Семена Семенченка, Михайла Кобцева, а також директора Департаменту люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко, секретаря Громадської ради з люстрації Максима Маньковського, блогера Сергія Іванова. Приводом для прес-конференції стало перенесення на 2 лютого розгляду справи в Харківському Апеляційному суді про поновлення на посаді екс-заступника голови Харківської обласної прокуратури Володимира Суходубова.

«Ця ухвала Апеляційного суду не має під собою законних підстав. Вона каже лише про те, що суди затягують справу. Міністерство юстиції не тільки буде представляти інтереси по цим справам у судах, а й обов’язково подасть відповідні скарги у Вищу кваліфікаційну комісію, яка зможе дати оцінку тим рішенням суддів, які так і не готові до цього часу робити дії, спрямовані на те, щоб система змінилася. Якщо справа не буде розглянута відкрито 2 лютого, ми дамо їм підстави думати, що вони можуть уникнути люстрації, що неприпустимо», - сказала Татьяна Козаченко.

За словами Єгора Соболєва, сьогодні у Харкові вирішується одна дуже важлива для всієї країни битва: «Це битва між старою прокурорською системою, яка залишилася після Євромайдану і далі робить неможливим будь-який прогрес України, і людьми, які кажуть: «Ідіть геть! Ми ухвалили закон про очищення влади від вас». І ця битва відбувається у судах».

Він нагадав, що Харків і Запоріжжя стали двома містами, де судді потоптали Закон «Про люстрацію», і своїми рішеннями поновили на посадах вже люстрованих осіб.

«Як прихильники законних методів ми приїхали щоб проконтролювати, чи б’ється прокуратура за звільнення цього прокурора Суходубова, і чи допомагає судова система утвердитися правосуддю і звільнити його. Якщо ми побачимо, що ми не можемо діяти по закону, то ми знову будемо діяти так, як рік тому на Грушевського», - сказав Єгор Соболєв.

«Ми обов’язково приїдемо 2 лютого, коли вони призначили розгляд справи, і ми просимо весь Харків зібратися 2 лютого під Апеляційним судом області. Давайте їм всім покажемо, що ми доб’ємося правосуддя. У будь-який спосіб. Але правосуддя в країні буде», - звернувся до представників громадськості Єгор Соболєв.

Нагадаємо, активісти київського «Люстраційного комітету» та представники батальйону «Донбас» на чолі з Семеном Семенченко планували взяти участь у сьогоднішньому розгляді справи в Харківському апеляційному суді по оскарженню рішення судді Харківського окружного адміністративного суду Валентини Самойлової про поновлення на посаді начальника відділу кадрів і екс-заступника голови Харківської обласної прокуратури Володимира Суходубова. Однак з причини неявки сторони Суходубова засідання перенесли на 14:00 2 лютого.