Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова відправлять гуманітарний вантаж для жителів окупованих бойовиками територій

З Харкова відправлять гуманітарний вантаж для жителів окупованих бойовиками територій

У четвер, 22 січня, 17 вантажівок з великим гуманітарним вантажем для мирних жителів окупованих бойовиками територій Донецької та Луганської областей виїдуть з Харкова. 9 автомобілів попрямують до Краматорська, решта 8 автомобілів - в Сєвєродонецьк. Також ще одна колона з 8 автомобілів в цей день виїде з Павлограда і рушить у бік Краматорська. Про це заявила уповноважена Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко. «За дорученням Президента України український уряд сьогодні формує великий гуманітарний вантаж такою ж вантажопідйомністю, як і попередній в грудні 2014 року. Це 26 машин, які представлятимуть усі регіони України, всього 330 тонн вантажу. Вже на цьому тижні, в День соборності 22 січня, гуманітарний вантаж буде направлений на Донбас і розподілений між окупованими територіями», - розповіла Ірина Геращенко. 

За її словами, також зараз шукаються можливості, щоб адресно доставити частину цього вантажу в спеціальні соціальні установи, які знаходяться на окупованих територіях.

Повністю відповідати за доставку цього вантажу буде Міністерство внутрішніх справ і служба з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що 25 грудня з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас вже вирушали дві колони з гуманітарним вантажем в кількості 20 вантажівок. Гуманітарна допомога, яку відправили на Донбас, включала в себе 3 тис. продуктових наборів, куди входили крупи, макарони, масло, цукор, пшоно, овочі, фрукти, рибні та м'ясні консерви, медикаменти, засоби гігієни та інші товари. Всього громадянами України тоді було зібрано 326 тонн гуманітарної допомоги на загальну суму 1 млн. 700 тис. грн.