Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» покажуть космічні картини та світ фантазії

У галереї «Бузок» покажуть космічні картини та світ фантазії

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 20 січня о 17.00 відбудеться відкриття виставки живопису, графіки, берести та комп'ютерної графіки «Світ фантазії» трьох художників Алли Шляхової, Світлани Фурсенко і Віктора Корягіна. Алла Шляхова - художник, викладач, мистецтвознавець. Має міжнародний сертифікат магістра мистецтвознавства. Працює в різних жанрах, таких як натюрморт і портрет, але її улюблений - це пейзаж. Світлана Фурсенко - захоплюється різьбленням по дереву, художньою вишивкою, володіє технікою плетіння макраме. Комп'ютерною графікою займається трохи більше року. У цій новій для себе області намагається знаходити нові форми і нові можливості для реалізації своїх ідей. Віктор Корягін - художник, ілюстратор, видавець. Більше 20 років присвятив книжковій графіці та поліграфічному дизайну. Працює в техніці станкової графіки. Улюблений матеріал - перо і туш. Автор ілюстрацій 10 дитячих книг. В даний час займається виданням сучасної технічної літератури. 

Цього ж дня о 17.00 в малому залі центру «Бузок» відкриється виставка картин художника-косміста Віталія Сластьянікова «Контури глибини». Мистецькі навчальні заклади Віталій не закінчував. Творити фарбами почав у 26 років. Це друга виставка картин художника в нашому місті. Перша відбулася у Харківській обласній філармонії.

Космізм як новий напрямок у живописі заявив про себе на початку ХХ століття. Це було пов'язано з відображенням у художньому просторі космічного світовідчуття, за яким стояла нова краса і її пошук. Новий напрямок відринув символізм і стикнувся з космічною реальністю.

«Одним з харківських космістов є Віталій Сластьяніков. У його картинах темні сірі тони перемішуються з яскравими сплесками фарб. Цей напрямок привернув художника своїм безмежжям і можливістю цілком віддатися творчості і польоту фантазії. Тому серед його робіт можна побачити не тільки фантастичні світи з глибин розуму, але й пейзажі», - зазначають організатори.