Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів службову нараду з питання підготовки та проведення часткової мобілізації у 2015 році

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів службову нараду з питання підготовки та проведення часткової мобілізації у 2015 році

Сьогодні, 17 січня, в обласній державній адміністрації відбулася службова нарада з питання підготовки та проведення часткової мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Харківської області у 2015 році під головуванням голови ХОДА Ігоря Балути. У ній взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, Харківський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, керівники правоохоронних органів області та державної міграційної служби, Харківського прикордонного загону, органів військового управління. Відкриваючи нараду, Ігор Балута зауважив, що вчорашня селекторна нарада ще раз довела, що керівники органів влади не до кінця розуміють суть і порядок організації цієї роботи.

«Кожен з нас несе рівну відповідальність за долю країни. Ми повинні вжити всіх заходів для неухильного виконання встановлених завдань. У 2014 році Харківська область на 101% виконала план часткової мобілізації як техніки до військових частин, так і особового складу. Ми одні з кращих в Україні з виконання мобілізаційного плану в 2014 році. Думаю, що на такому ж місці будемо і в цьому році», - сказав губернатор області.

У ході наради було проаналізовано прорахунки, допущені в 2014 році, і заходи з виконання плану мобілізації у поточному році. Як запевнив заступник обласного військового комісара Олександр Біда, цього року не буде кричущих випадків недопущення державних чиновників і військових комісарів до автопарків підприємств, які були минулого року.

«Розпорядженням голови ХОДА затверджено обласний ліміт розподілу транспортних засобів. На цю мобілізацію область повинна поставити 119 одиниць техніки. На кожен район припадає 2-3 одиниці, план по м. Харкову - 58 одиниць», - сказав він.

«Ми проаналізували всі 608 підприємств, які беруть участь в мобілізації, як в частині поставки техніки, так і тієї продукції, яку вони повинні будуть випустити в рамках мобілізації 2015 року», - підкреслив Ігор Балута.

У ході наради було прийнято рішення про створення координаційного штабу для оперативного вирішення усіх проблемних питань щодо мобілізації під головуванням голови ОДА Ігоря Балути.