Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підведені підсумки обласного етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

Підведені підсумки обласного етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

В конференц-залі Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА пройшов круглий стіл, присвячений підведенню підсумків проведення у 2014 році в Харківській області інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». Основними завданнями цієї акції було виявляти факти порушень законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, стежити, щоб на вулицях не з’являлася зовнішня реклама алкогольних напоїв та тютюна, і крім того, здійснювати інформаційно-просвітницьку роботу серед молоді. 

Під час акції Департамент у справах молоді та спорту ХОДА спільно з представниками громадських організацій провів низку організаційно-методичних заходів, а саме: засідання круглих столів для студентського активу та зацікавлених представників громадськості, в яких взяли участь понад 200 осіб, у тому числі студенти майже 30 вузів Харкова, понад 100 флеш-мобів «Курити вже не модно» (обмін цигарок на цукерки) та вікторин, спрямованих на підвищення рівня обізнаності молоді стосовно ВІЛ/СНІДу, гепатитів, а також анонімне та безкоштовне тестування на ВІЛ, гепатити для студентів 5 вузів області. Протягом усього часу акції проходили екскурсії для волонтерів з числа студентської молоді до медичних закладів. Також відбувся VII доброчинний обласний фестиваль Sport Music Fest. В рамках фестивалю відбулися турнір по стритболу, в якому взяли участь 109 команд з усієї України та концерт у стилі хіп-хоп.

Окрім цього, за даними ГУ МВС України в Харківській області, упродовж 2014 року за продаж дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ст.156 КУпАП) складено 182 протоколи. В 101 випадку встановлених порушень направлені подання щодо закриття торгівельних об’єктів, з яких 59 розглянуті з позитивним результатом, у т.ч. скасовано 25 ліцензій на право заняття таким видом діяльності. За матеріалами, зібраними працівниками кримінальної міліції у справах дітей, накладено фінансових санкцій на власників торгових об’єктів на загальну суму 508,3 тис. грн.

За підсумками акції Грамотою Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА нагородили Дергачівський район за найкращу реалізацію акції в районі області, також вручили Подяки Департаменту організаціям-партнерам за активну участь в реалізації акції на Харківщині.