Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На залізничній станції "Шебелинка" вибухнула цистерна з паливом. Пожежа кваліфікована як диверсія (доповнено, оновлено)

На залізничній станції "Шебелинка" вибухнула цистерна з паливом. Пожежа кваліфікована як диверсія (доповнено, оновлено)

На залізничній станції "Шебелинка" (Балаклійський район, Харківська обл.) 16 січня о 21.15 вибухнула цистерна з легкозаймистою рідиною у складі вантажного поїзда, що складався з 40 цистерн. До місця події було направлено 7 відділень оперативно-рятувальної служби ДСНС і 2 пожежних потяги Укрзалізниці. По прибуттю на місце стало відомо, що вогнем охоплена 1 цистерна. Завдяки оперативним діям рятувальників, пожежу було локалізовано о 22:25 та повністю ліквідовано о 00:00. Жертв і постраждалих немає. Рух залізничного транспорту не був припинений, залізнична станція "Шебелинка" працює в штатному режимі.

Причина виникнення пожежі та збитки, завдані вогнем, з'ясовуються. За фактом події правоохоронними органами проводяться слідчі дії.

Як повідомили 17 січня у прес-службі прокуратури Харківської області, за фактом пожежі, що сталася увечері 16 січня на станції "Шебелинка" Південної залізниці, розпочато кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). При огляді місця події на цистерні з паливом виявлено зовнішнє пошкодження.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в області. Його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відзначив злагоджену й оперативну роботу співробітників ГУ ДСНС у Харківській області, працівників Південної залізниці, транспортної міліції та міліції області.

«Я хочу сказати, що вчора ввечері героїчно діяли наші відділення оперативно-рятувальної служби ДСНС. Кожен виявляє героїзм і громадянський обов'язок на своєму робочому місці. Хтось із зброєю в руках на фронті, а хтось своїми героїчними діями не допустив вибуху всіх вагонів з паливом, і, ризикуючи собою, фактично врятував станцію. Тому що пожежа такої кількості цистерн могла призвести як до масштабних екологічних, так і транспортних проблем на цьому вузлі», - заявив Ігор Балута.

«Спасибі хлопцям, які вчора ліквідували дану диверсію, локалізували пожежу. Я думаю, що їх треба представити до державних нагород», - підкреслив керівник області.