Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині прийнята Програма військово-патріотичного виховання молоді

На Харківщині прийнята Програма військово-патріотичного виховання молоді

Депутати Харківської облради 15 січня на засіданні позачергової ХХХІІІ сесії облради прийняли «Програму військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки». На реалізацію Програми передбачається виділити 1 млн. 492 тис.грн. З них 400 тис.грн. будуть спрямовані на придбання обладнання для аудиторій і класів кафедри військової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ з метою військово-професійного навчання юнаків, а також набуття навичок поводження зі зброєю і бойовою технікою. Близько 200 тис.грн. підуть на проведення навчально-польових зборів для навчання учнів та студентів навичкам стрільби, 100 тис.грн. - на організацію і проведення у загальноосвітніх школах спільних з військовими вузами виїзних практичних занять в рамках предмета «Захист Вітчизни», 80 тис.грн. - на проведення обласних змагань з військово-прикладних видів спорту на базі гімназії-інтернату "Кадетський корпус", 40 тис.грн. - на проведення щорічного конкурсу «Патріоти рідної землі» серед ЗМІ, 32 тис.грн. - на організацію і проведення обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл».

Також заплановані кошти на популяризацію служби в українській армії, на організацію та проведення практичних конференцій і семінарів з питань військово-патріотичного виховання та інші заходи.

Загалом Програма розрахована на три етапи - в 2015 г. (991 тис.грн.), 2016 (273 тис.грн.) І в 2017 г. (228 тис. грн.).

Довідка. Вшколах Харківщини з нового 2014/2015 навчального року предмет «Захист Вітчизни» для учнів 10-11 класів викладається два рази на тиждень. Раніше цей урок викладали в середньому півгодини на тиждень. Предмет викладається за трьома напрямками: основи військової справи та військово-патріотичне виховання; основи попередження надзвичайних ситуацій; основи медичних знань, надання першої допомоги.

Програма військово-патріотичного виховання молоді, яку прийняли на сесії облради, передбачає, що для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл районів області та міст обласного значення в рамках програми предмета «Захист Вітчизни» проводитимуться виїзні практичні заняття, спрямовані на навчання військовій справі. Виїзні заняття з військово-патріотичного виховання будуть проводити співробітники вищих військових навчальних закладів Харківщини, задіявши навчально-методичні бази військових частин, відповідні кафедри вузів, військових комісаріатів, оборонно-спортивних, військово-оздоровчих таборів.