Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко обговорив з Джорджем Соросом можливості розширення економічної допомоги для України

Петро Порошенко обговорив з Джорджем Соросом можливості розширення економічної допомоги для України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із засновником фонду «Відкрите суспільство», міжнародним філантропом Джорджем Соросом. Глава держави подякував Джорджу Соросу за підтримку України, особливо за його заклик до міжнародного співтовариства підвищити рівень підтримки нашої держави. Петро Порошенко і Джордж Сорос обговорили міжнародні інструменти та можливості для збільшення економічної допомоги для України. При цьому Джордж Сорос відзначив вагому роль Європейського Союзу та важливість пошуку додаткових інструментів з боку ЄС для допомоги Україні. При цьому Джордж Сорос зазначив, що Україні необхідно продовжувати демонструвати прихильність плану реформ. "Ви повинні показати, що нова Україна відрізняється від старої", - підкреслив він.

Джордж Сорос зазначив, що реалізація реформ потребує фінансової допомоги. «Україна бореться, щоб захистити не тільки себе, а й Європу. Тому Європа повинна допомогти Україні впровадити реформи, яких потребує країна», - підкреслив він.

Джордж Сорос висловив сподівання, що Україна успішно проведе необхідні зміни, і позитивно оцінив перші законотворчі кроки - в сфері дерегуляції та судової реформи.

Глава держави зазначив, що створення Національного антикорупційного бюро України та проведення відкритої процедури для призначення його Голови є конкретними заходами, які здатні продемонструвати світу готовність України подолати корупцію.