Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця тижня у Харківському районі будуть введені в експлуатацію ще 2 твердопаливні модульні котельні

До кінця тижня у Харківському районі будуть введені в експлуатацію ще 2 твердопаливні модульні котельні

Сьогодні, 13 січня, у Департаменті капітального будівництва ХОДА відбулася нарада з питань введення в експлуатацію котелень на альтернативному виді палива в районах та містах області, фінансування яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету, під головуванням тимчасово виконуючого повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка. У нараді також взяли участь керівники Департаменту та представники головної підрядної організації  -ТОВ «Техекс-газ»: генеральний директор Юзеф Броневський, головний інженер Дмитро Савін, головний інженер проекту Юрій Гонтарь.

За словами Євгенія Шахненка, згідно Постанови Кабінету Міністрів №369 «Деякі питання соціально-економічного розвитку окремих територій у 2014 році» Харківській області на заміну газових котелень на альтернативні види твердого палива (пелети) з державного бюджету було виділено понад 30 млн. грн. Чотири твердопаливних модульних котельних вже введені в експлуатацію. Завершені будівельні і монтажні роботи ще на 19 об’єктах, 7 з яких у Харківському районі.

«Ця субвенція дуже своєчасна для Харківської області. Ми її за 3,5 місяці практично всю освоїли. На сьогоднішній нараді головний підрядник, який виконав монтаж 19 котелень, надав нам остаточний графік здачі об'єктів. До кінця цього тижня в Харківському районі будуть здані в експлуатацію ще 2 котельні: у селі Борисівка проведено технічне переоснащення систем теплопостачання ЗОШ І-ІІІ ступ. з установкою модульного генератора 200 кВт, а також виконано установку модульного генератора 200 кВт по вул. Западна, 3 у сел. Мала Рогань», - сказав Євгеній Шахненко.

У ході наради обговорювалися не тільки технічні, але й організаційні питання: передача виконавчої та бухгалтерської документації, навчання персоналу. В тому числі, Євгеній Шахненко підкреслив необхідність своєчасного проведення сесій Харківської, Куп'янського, Первомайського, Чугуївського районних рад та міських рад у містах Куп'янськ, Ізюм, Чугуїв, Харків для прийняття нових об'єктів на баланс для їх подальшої експлуатації та фінансування.