Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив з Генеральним консулом Польщі питання евакуації громадян України польського походження з Донбасу

Вадим Глушко обговорив з Генеральним консулом Польщі питання евакуації громадян України польського походження з Донбасу

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Станіславом Лукасіком. В ході зустрічі обговорювалися питання евакуації близько двохсот громадян України польського походження з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. На зустрічі також були присутні співробітник Департаменту консульської служби Республіки Польща Томаш Вєльгомос, в.о. заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації - начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Микола Грановський, представники міграційної служби, ДСНС, СБУ, правоохоронних органів.

Вадим Глушко обговорив з польською стороною питання організації транспортування громадян України польського походження з Донецької та Луганської областей. За цими громадянами з Харкова будуть відправлені спеціальні автобуси, якими вони в той же день повернуться до Харкова. Після чого громадян з Донбасу поселять в одному з готелів Харкова на час оформлення їхніх документів для авіаперельоту.

Харківська облдержадміністрація також посприяє тому, щоб Міжнародний аеропорт «Харків» прийняв і забезпечив паливом військові польські літаки, які прилетять за евакуйованими громадянами. Польська сторона в свою чергу надасть відповідне Розпорядження Державної авіаційної служби України. У кожному літаку буде знаходитися лікар.