Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Весь гуманітарний вантаж, зібраний українцями, доставлений жителям Донбасу

Весь гуманітарний вантаж, зібраний українцями, доставлений жителям Донбасу

25 соціальних закладів, які розташовані на території Сходу України, підконтрольній бойовикам, отримали гуманітарну допомогу від української влади. Весь вантаж – продукти харчування та товари першої необхідності, які доставлені на територію Донбасу ще 25 грудня, розповсюджено серед мирного населення та соціальних закладів. Адресну доставку цього вантажу підрозділи ДСНС завершили ще 29 грудня. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. 

«Наш обов’язок – зробити все можливе і не можливе для того, щоб мирне населення населених пунктів, де зараз орудують бойовики, не залишалося сам на сам зі своїми проблемами. З ними – весь український народ. Уряд і надалі у співпраці з керівництвом адміністрацій Донецької та Луганської областей допомагатиме і мешканцям, і соціальним закладам таких територій. Ризик звісно великий, адже на цих територіях постійна загроза обстрілу, але іншого виходу немає – ми мусимо рятувати наших людей», - сказав Геннадій Зубко. 

Довідка. 25 грудня, з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 20 вантажівок. Також в цей день з Павлограда (Дніпропетровська обл.) в Краматорськ попрямувала ще одна колона з гуманітарним вантажем у кількості 6 вантажівок. Всього громадянами України було зібрано 326 тонн гуманітарної допомоги на загальну суму 1 млн. 700 тис. грн.