Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Захищати стратегічно важливі об'єкти в Харківській області будуть більше 2,3 тис. військовослужбовців

Захищати стратегічно важливі об'єкти в Харківській області будуть більше 2,3 тис. військовослужбовців

Про це 30 грудня розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута під час засідання оперативного штабу Харківської області. Як повідомив губернатор області, минулого тижня він брав участь у нараді Міністерства оборони України, в ході якого проводилася військово-економічна гра. Головною метою гри було - подивитися рівень взаємодії органів правопорядку, прокуратури, міністерств та обласних адміністрацій. В ході гри учасникам були дані вказівки як діяти у разі великомасштабної агресії з боку Російської Федерації. «Харківська область отримала гарну оцінку. У нас зараз укладені договори з мобілізації в особливий період з 608 підприємствами області. У разі початку агресії в організації забезпечення життєдіяльності населення будуть задіяні 1,5 тис. підприємств області, а також змінено режим роботи у бік збільшення вже названих 608 підприємств», - зазначив Ігор Балута. 

«Ми просили для прикриття різних стратегічно важливих об'єктів області перевести в регіон 2,3 тис. військовослужбовців. Ця цифра буде збільшена за рахунок тих, хто буде проходити в Харківській області переформування. І ми зможемо відволікати військовослужбовців на вартову службу наших об'єктів. Наше завдання бути готовими прийняти ці частини, які почнуть прибувати вже після 20 січня, і ми будемо цим займатися», - додав губернатор.

Також Ігор Балута зазначив, що на найближчій сесії Харківської обласної ради буде розглянуто програму військово-патріотичного виховання школярів з внесеними облдержадміністрацією доповненнями, і питання квартирування військових частин, які приїдуть в область.