Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Кубку України з шорт-треку харківські спортсмени стали переможцями та призерами майже на усіх дистанціях

На Кубку України з шорт-треку харківські спортсмени стали переможцями та призерами майже на усіх дистанціях

У Харкові на льодовій арені «Салтівський лід» відбувся Кубок України з шорт-треку, на якому харківські спортсмени здобули чотири золоті, чотири срібні та чотири бронзові медалі. Кубок зібрав 40 спортсменів з Харківської, Сумської областей та міста Києва, а за його підсумками господарі змагань стали переможцями або призерами майже на усіх дистанціях. В змаганнях серед чоловіків три золоті медалі виборов Дмитро Полтавець, який був першим на фініші 1500 м, 500 м та разом з Олексієм Кошеленко, Олександром Желтоногом і Артемом Хмелівським в естафеті 5000 м серед чоловіків. 

Ще одне золото на дистанції 1000 м серед чоловіків виборов Артем Хмелівський, на рахунку якого також була бронза на дистанції 1500 м.

Дві срібні нагороди здобув Олександр Желтоног – на дистанціях 500 м та 1000 м. Ще одне срібло на дистанції 1500 м виборов Євген Гутеньов. Також на рахунку Євгена була бронза на дистанції 500 м.

В свою чергу Дмитро Покровський, Анатолій Волков, Богдан Ковальов та Павло Климчук здобули бронзову медаль в естафеті 5000 м серед чоловіків.

В змаганнях серед жінок харків’янкам дісталися лише дві медалі. На дистанції 500 м другою була Марія Долгополова, а на дистанції 1500 м бронзу здобула Юлія Кромідо. На дистанції 1000 м весь п’єдестал пошани був за київськими спортсменками, а естафета серед жінок не проводилася.

За підсумками Кубку будуть сформовані збірні команди України для участі у міжнародних змаганнях 2015 року – Кубках світу, Універсіаді та чемпіонаті Європи, який з 23 по 25 січня відбудеться у Нідерландах.