Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 205 громадян України польського походження будуть евакуйовані з Донбасу

Близько 205 громадян України польського походження будуть евакуйовані з Донбасу

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся із заступником Міністра закордонних справ Республіки Польща паном Конрадом Павліком. В ході зустрічі обговорювалися питання евакуації громадян України польського походження з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. На зустрічі також були присутні в.о. заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації - начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Микола Грановський, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, представники міграційної служби, ДСНС, СБУ, правоохоронних органів. 

«Головна мета нашого візиту - подивитися в яких умовах живуть громадяни України польського походження, і не тільки на Донбасі, а й по всій країні. Ще я хотів би висловити вам подяку за відмінну організацію проходження конвою з гуманітарною допомогою з Польщі. Це пройшло успішно не тільки завдяки київській владі, але і завдяки вам», - звернувся пан Конрад Павлік до присутніх.

Заступник Міністра закордонних справ Республіки Польща відзначив, що вони вже закінчили складати список людей, які хочуть виїхати з Донбасу. І на сьогоднішній день це близько 205 громадян України польського походження. Пан Конрад Павлік попросив представників облдержадміністрації допомогти в організації евакуації цих людей.

Вадим Глушко пообіцяв польським колегам допомогти в питаннях евакуації, а також дав доручення заступнику начальника Управління Служби безпеки України в Харківській області Ігорю Гейді відпрацювати список громадян, які бажають виїхати, на відсутність у них будь-яких правопорушень.

Також Пан Конрад Павлік розповів, що зараз Польща реалізує проект допомоги переселенцям, які проживають в таборі «Ромашка». На даний момент Польща вже виділила 100 тис. доларів на поліпшення житлових умов переселенців. «Наступного року ми готові ще більше сприяти Україні, в тому числі і Харківської області. Ми маємо намір збільшити в 2015 році надання гуманітарної допомоги та коштів для розвитку», - підкреслив заступник Міністра закордонних справ Республіки Польща.