Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд України розраховує на активну співпрацю з громадськістю у реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд»

Уряд України розраховує на активну співпрацю з громадськістю у реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд»

Сьогодні, 25 грудня, у ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулася експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Пріоритети реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні» за участю заступника директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів Наталії Окши. Від Харківщини у заході взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко, представники громадських організацій та департаментів ХОДА, які відповідають за зв’язки з громадськістю.

Під час зустрічі експерти у київській студії надали інформацію про заходи, які передбачені планом реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» на національному рівні та висловити рекомендації стосовно заходів, які б могли увійти до планів регіональних.

Наталія Окша нагадала, що Україною було визначено 5 основних напрямків дій в рамках ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд»: сприяння розвитку громадянського суспільства, залучення його інститутів до управління державними справами; забезпечення доступу до публічної інформації; запобігання та протидія корупції; підвищення якості адміністративних послуг; розвиток електронного врядування та електронної демократії.

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА повідомив, що в Харківській області функціонує програма розвитку громадського суспільства на 2012- 2015 роки.

«Програма розроблена якісно, прийнята обласною радою, хоча у нас є певні проблеми з її фінансуванням у цьому році. Гранти, які надавала у попередні роки обласна влада, зараз ми не можемо надати. Ми вже готуємо пропозиції до нової програми на 2015-2020 роки і будемо намагатися їх відпрацьовувати, і бажано щоб наша програма була імплементована у цю міжнародну ініціативу. У нас також є пропозиції зробити на рівні області веб-сайт, де можна було б побачити всю інформацію, яка надходить з цього питання, та законодавчі ініціативи»,- сказав Євген Ярошенко.

Наталія Окша повідомила, що Державний комітет телебачення і радіомовлення має завдання розробити план інформаційного супроводу з реалізації цієї ініціативи протягом 2015 року. Інформацію про міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні» також розміщено на урядовому сайті «Громадянське суспільство і влада».

Довідка. Відповідно до доручення Прем'єр-міністра України А. Яценюка від 03.10.2014 № 10161/58 / 1-14, щочетверга, в режимі відео-конференції, проходять експертні зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду. У заході беруть участь представники Харкова, Львова, Одеси і Дніпропетровська. Від Харкова організатором є Департамент масових комунікацій ХОДА.