Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область максимально виконує свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним

Харківська область максимально виконує свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним

За даними Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням вимушених переселенців, станом на 22.12.2014 р. в Харківській області перебуває 120,3 тис. внутрішньо переміщених осіб (119,4 тис. осіб з Донецької та Луганської області; 0,9 тис. осіб з території АР Крим та м. Севастополя). Харківська область максимально продовжує виконувати свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним. Так, на даний момент Регіональним штабом разом із місцевими органами влади розміщено 37 тис. 146 вимушених переселенців. Всі вони проживають в місцях, пристосованих до функціонування в осінньо-зимовий період. Зараз в Харківській області є ще 18 об’єктів, де можливо розмістити 357 осіб (349 – дітей, 8 – мами з грудними дітьми).

За медичною допомогою в заклади охорони здоров’я області за сім місяців поточного року звернулося 42 тис. 039 переселенців, стаціонарна допомога надана 9 тис. 109 особам, у тому числі 6 тис. 435 дорослим та 2 тис. 674 дітям. Амбулаторну медичну допомогу отримали 32 тис. 930 осіб. В жіночих консультаціях на обліку перебуває 1 тис. 297 вагітних. Психологічну допомогу було надано 930 переселенцям.

Що стосується сфери освіти, у липні була організована та проведена додаткова сесія ЗНО для 7 тис. 746 абітурієнтів з території АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей. Під час складання додаткової сесії ЗНО-2014, 3 тис. 562 абітурієнта проживали в гуртожитках професійно-технічних та вищих навчальних закладів м. Харкова.

На початок 2014/2015 навчального року усі діти-переселенці шкільного віку (5 тис. 830 дітей) були влаштовані до загальноосвітніх навчальних закладів м. Харкова та області, де їх забезпечено комплектами підручників, учнів початкових класів – безкоштовним харчуванням. До дошкільних навчальних закладів міста Харкова та області були влаштовані 1 тис. 601 дитина. Майже 3,5 тис. студентів було зараховано на навчання до вищих навчальних закладів.

До обласних будинків дитини із будинку дитини «Антошка» м. Краматорська та Луганського обласного будинку №2 було переведено 102 дитини. До шести інтернатних установ системи соціального захисту населення Харківської області переселено 125 осіб.

Починаючи з жовтня 2014 року, місцевими органами соціального захисту населення здійснюється облік внутрішньо переміщених осіб за їх фактичним місцем проживання. Вже обліковано понад 91 тис. громадян (65,5 тис. сімей). На пенсійному обліку перебуває понад 71 тис. осіб. За нарахуванням щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, звернулося 23,1 тис. сімей, допомога призначена 19,6 тис. сімей на загальну суму 21,6 млн. грн.

C повним звітом про проведену роботу з внутрішньо переміщеними особами в Харківській області можна ознайомитися тут.