Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова відправили гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської області, який зібрали з усієї України

З Харкова відправили гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської області, який зібрали з усієї України

Сьогодні, 25 грудня, з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 20 вантажівок. У відправленні вантажу взяли участь віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, а також народні депутати України Марія Іонова та Ірина Луценко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Зокрема, шість машин сьогодні відправляться в Сєверодонецьк (Луганська обл.), а 14 - в Краматорськ (Донецька обл.). Після чого, гуманітарний вантаж буде направлений в соціальні установи (лікарні, будинки-інтернати, диспансери), які знаходяться на підконтрольних терористам територіях. Координувати рух вантажівок буде особисто Сергій Бочковський.

Також в цей день з Павлограда (Дніпропетровська обл.) в Краматорськ попрямує ще одна колона з гуманітарним вантажем у кількості 6 вантажівок.

Гуманітарна допомога, яку відправили на Донбас, включає в себе 3 тис. продуктових наборів, куди входять крупи, макарони, масло, цукор, пшоно, овочі, фрукти, рибні та м'ясні консерви, сир, чай, кава, вода, а також медикаменти, засоби гігієни та інші товари, в яких зараз відчувають потребу люди на Сході країни. Також серед відправлених речей є і новорічні ялинки, які зібрали лісівники Полтавщини.

За словами Сергія Бочковського, всього громадянами України було зібрано 326 тонн гуманітарної допомоги на загальну суму 1 млн. 700 тис.грн.

Геннадій Зубко подякував усім небайдужим громадянам України та рятувальникам, які виконали цю роботу і зібрали гуманітарну допомогу. «Саме завдяки вашій ініціативі та небайдужості ми разом зможемо допомогти громадянам України, які зараз перебувають на територіях, підконтрольних терористам», - зазначив віце-прем’єр-міністр.

Ірина Геращенко підкреслила, що «в цих машинах наша любов і підтримка людям, які виявилися заручниками ситуації».

Вадим Глушко зазначив, що відправка вантажу - це дуже важливий крок для налагодження взаємин між жителями Заходу і Сходу країни.