Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

53 виїзда у зону АТО зробили театри і творчі колективи Харківщини

53 виїзда у зону АТО зробили театри і творчі колективи Харківщини

Впродовж 2014 року театри і творчі колективи Харківщини зробили 53 виїзда з концертними програмами у зону АТО і місця дислокації військових частин Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Держприкордонслужби і підрозділів МВС на території Харківської, Луганської та Донецької областей. Про це сьогодні повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. Аби підтримати моральний та патріотичний дух українських військових, перед ними виступили кращі професійні колективи області - вокальне тріо «Обереги», ансамбль народної музики «Ярмарок», вокально-інструментальний ансамбль «Діва», симфонічний оркестр та провідні солісти Харківської обласної філармонії, Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», а також творчі колективи Великобурлуцького, Дергачівського, Золочівського, Ізюмського, Чугуївського, Харківського районів та м. Ізюм.

«Рекордну кількість - 16 концертів для військовослужбовців, поранених бійців АТО, воїнів добровольців, волонтерів Харківської області дав Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю, і до кінця року заплановано ще 2 концерти. Виїздять до Луганської області і наші театральні колективи. Так, 5 грудня з кращими зразками театрального мистецтва гастролював до м. Сєвєродонецьк академічний драматичний український театр ім. Т. Г. Шевченка», - сказав Олег Яцина.

За його словами, за вересень-листопад цього року  215 учасників АТО та членів їх сімей безкоштовно відвідали спектаклі театру ляльок ім. В.А. Афанасьєва та Харківського театру для дітей та юнацтва. Всі театри та театрально-концертні заклади міста  безкоштовно відвідують учасники АТО, переселенці з інших областей, діти-сироти, діти-інваліди, діти з малозабезпечених сімей та позбавлені батьківського піклування та інші представники пільгових категорій.