Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 14 тис. сімей із зони АТО, які проживають в Харківській області, отримали адресну допомогу на загальну суму 21,6 млн.грн.

Понад 14 тис. сімей із зони АТО, які проживають в Харківській області, отримали адресну допомогу на загальну суму 21,6 млн.грн.

На даний момент в Харківській області органами соціального захисту населення взято на облік 83 тис. тимчасових переселенців. За щомісячною адресною допомогою на оплату житла та комунальних послуг звернулося 22 тис. сімей. З них більше 14 тис. сімей вже отримали адресну допомогу на загальну суму 21,6 млн.грн. Про це повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Єрміліна. За її словами, на виплату адресної допомоги переселенцям із зони АТО в цьому році Харківській області з держбюджету було виділено 31 млн.грн. Також Тетяна Єрміліна зазначила, що 68 тис. 200 тимчасових переселенців з Донбасу отримують пенсії на території Харківської області.

Крім того, заступник директора Департаменту соцзахисту населення розповіла, що надати матеріальну допомогу 5 тис. переселенцям, які проживають на території Харківської області, готова Міжнародна організація з міграції (МОМ). Мова йде про разову готівкову грошову допомогу в розмірі 235 євро (на сім'ю або людину). В першу чергу, допомога буде надана багатодітним сім'ям, а також сім'ям, де є діти-інваліди. Департамент соцзахисту населення ХОДА вже склав перелік найбільш нужденних цієї допомоги сімей та людей.